Proč dýně?
Dýně se v posledních letech objevuje v našich jídelníčcích stále častěji. Jedlých dýní je mnoho druhů. Nejoblíbenějším druhem je právě dýně hokaido, která má v potravinářství mnoho využití.
Dýně hokaido je výborná svou máslovou chutí, ale skrývá v sobě velikou spoustu zdraví prospěšných látek, které navíc ve své kombinaci působí velmi blahodárně na lidské zdraví. Z vitaminů obsahuje například vitamin A, B, C, E, K, kyselinu listovou nebo kyselinu pantotenovou. Z minerálů zase důležitý hořčík, vápník, fosfor nebo draslík.
Dýně je navíc finančně nenáročnou a universální potravinou, ze které se dá připravit prakticky kompletní menu, hodí se:
- od polévek
- do hlavních jídel
- do dezertú či do delikates a nápojů-
Mražená dýně je dokonalou variantou pro využití v potravinářství. Podzim láká k přípravě teplých lahodných dýňových polévek, dýňových rizot či koláčů.
FRUWE nabízí hluboce zmrazenou dýni hokaido, oloupanou, zbavenou jadřince a pokrájenou na kostky.
Balení 1 x 10 kg.