Ovocné pálenky

Asi není druh ovoce, ze kterého by se nedala vyrobit pálenka neboli lidově kořalka či šnaps. Své osobité aroma získává právě díky druhu ovoce, ze kterého je vyrobena. Objem alkoholu by se v pálenkách měl pohybovat mezi 36-50%.

K nejoblíbenějším pálenkám u nás bezesporu patří:

slivovice - vyrobená ze švestek

jablkovice (calvados) - vyrobená z jablek

višňovice - z višní

hruškovice - z hrušek

vínovice - z hroznového vína

meruňkovice - z meruňěk

rakije - směs hroznů, fíků a jiného ovoce známá spíše z Chorvatska

oskeruěovice - z jeřabin oskeruše

a mnoho dalších

 

Mražené ovoce je skvělou volbou pro výrobu pálenek. Fantazii se meze nekladou, můžete vymyslet i exotičtější příchuť nebo naopak resuscitovat starou klasiku využitím tzv ,,zapomenutých plodů” jako jsou jeřabiny, trnky, dřinky, nebo bezinky. Mražené ovoce FRUWE má nejširší výběr na trhu. Pokud v nabídce nenajdete mražené ovoce, které hledáte, pak nás neváhejte kontaktovat. Mražené ovoce můžete využít k výrobě pálenky po celý rok bez ohledu na sezónu.