Ovocné pálenky
Asi není druh ovoce, ze kterého by se nedala vyrobit pálenka neboli lidově kořalka či šnaps. Své osobité aroma získává právě díky druhu ovoce, ze kterého je vyrobena. Objem alkoholu by se v pálenkách měl pohybovat mezi 36-50%.
K nejoblíbenějším pálenkám u nás bezesporu patří:
slivovice - vyrobená ze švestek
jablkovice (calvados) - vyrobená z jablek
višňovice - z višní
hruškovice - z hrušek
vínovice - z hroznového vína
meruňkovice - z meruňěk
rakije - směs hroznů, fíků a jiného ovoce známá spíše z Chorvatska
oskeruěovice - z jeřabin oskeruše
a mnoho dalších
Mražené ovoce je skvělou volbou pro výrobu pálenek. Fantazii se meze nekladou, můžete vymyslet i exotičtější příchuť nebo naopak resuscitovat starou klasiku využitím tzv ,,zapomenutých plodů” jako jsou jeřabiny, trnky, dřinky, nebo bezinky. Mražené ovoce FRUWE má nejširší výběr na trhu. Pokud v nabídce nenajdete mražené ovoce, které hledáte, pak nás neváhejte kontaktovat. Mražené ovoce můžete využít k výrobě pálenky po celý rok bez ohledu na sezónu.