Mražené potraviny slaví 90. let na trhu

Díky přírodovědci Clarencovi Birdseyemu se právě před 90. ti lety na trhu ve Spojených státech ve Springfieldu objevili mražené potraviny. Přírodovědec a nadšený badatel Clarence Birdsey sledoval Inuity, jak loví ryby v silných mrazech. Ryby jim po vylovení hned zmrzli, ale chuť po rozmrazení si zachovali téměř stejnou jako za čerstva zpracované. To ho přivedlo na myšlenku, že nejlepší bude jídlo zmrazit rychle na velmi nízkou teplotu. Postupně se začala zamrazovat zelenina a ovoce.

Začátky ale nebyly snadné, protože si lidé zmražené potraviny nechtěli kupovat, proto také Birndseyeova první firma zkrachovala. 

Na vzestupu byly mražené potraviny během druhé světové války a s vynálezem televize a reklamy se mražené potraviny dostali do širšího povědomí diváků. 

 

 

Dnes už si svět bez mražených potravin nedovedeme představit. V našem světě už je málokterá domácnost bez vlastního mrazáku a mražené potraviny se stali každodenní součástí našich životů.