Mražené brusinky FRUWE

Mražené ovoce jako jsou právě brusinky nachází své využití v potravinářství především díky své unikátnosti. Brusinky jsou totiž velmi náročné na pěstování kvůli specifickým nárokům na složení půdy. Nevypěstujeme si je tak snadno jako například kanadské borůvky. Brusinky jsou navíc jedinečné pro svojí specifickou chuť i obsah vitamínů a minerálních látek. Mají vysoký podíl vitamínu A, E a C, železa, vápníku, draslíku a antioxidantů. Navíc brusinky jsou k některým jídlům takřka nepostradatelné. V české kuchyni jsou brusinky neodmyslitelné například při konzumaci oblíbeného jídla jako je svíčková na smetaně. 

Brusinky se skvěle hodí jak ke sladkým, tak do slaných pokrmů. 

Mražené brusinky mají své využití při výrobě například:

  • smoothie nebo džusů
  • výborné jsou v koláčích či muffinech
  • omáčka z brusinek je skvělá ke zvěřině, drůbežímu nebo mletému masu
  • dokonalou je také brusinková marmeláda, která se stává velkou delikatesou v kombinaci s plísňovými sýry
  • jako přísada do vánočního cukroví

 

FRUWE mražené brusinky dodáváme důkladně omyté, odstředěné, stopek zbavené a hluboce zamrazené. FRUWE mražené brusinky máte navíc celý rok k dispozivi bez ohledu na aktuální sezónu.