Konzumací ovoce k posílení imunity

Lidské zdraví je vždy na prvním místě. Začíná podzim a období chřipek a různých nachlazení se blíží a to nemluvě o probíhající epidemii koronaviru. Není lepšího způsobu, jak ovlivnit naše zdraví, nežli konzumací zdravých potravin. Ne vždy však máme čerstvé ovoce ,,po ruce” a ne vždy je čerstvé opravdu čerstvé. 

Mražené ovoce si díky šetrným metodám zamrazování zachovává většinu svých zdraví prospěšných vitaminů a minerálních látek. Výhody mraženého ovoce totiž spočívají v tom, že plody jsou vždy sklizeny v jejich plné zralosti a v co nejkratší možné době hluboce zamrazeny šetrnými metodami, aby si zachovali co nejvíce vlastností, charakteristických pro ovoce čerstvé. Mražené ovoce díky tomu narozdíl od čerstvého které bývá obvykle sklízeno před dozráním, aby se cestou na náš stůl nezkazilo, může obsahovat stejně nebo někdy i více vitaminu. Některé druhy ovoce (např. jablka) jsou někdy ošetřeny a skladovány až rok než se dostanou do prodejen a pak do našich domácností. To jsou důvody, proč co se týká obsahu vitaminů v některých studiích vychází mražené ovoce i lépe nežli tzv. čerstvé. 

 

Ovoce je rozhodně velmi blahodárné v jakékoliv své podobě. Nejen, že skvěle chutná, ale každé ovoce v sobě nese spoustu blahodárných látek a proto by nemělo chybět v našem jídelníčku. Mražené ovoce má své nesporné výhody. Protože zamrazování ovoce patří mezi nejlepší a nejefektivnější způsoby uchovávání potravin a je k dispozici bez ohledu na aktuální sezónu.

 

Mražené ovoce dovážíme ze zemí, které jsou pro pěstování jednotlivých plodin nejvhodnější.