Červený a černý rybíz - blahodárné bobule

V našem podnebí sbíráme plody rybízu od poloviny června mnohdy až do srpna. Rybíz je úžasný pro výrobu džemů, marmelád, sirupů či rybízového vína.

Jak červený, tak i černý rybíz jsou skvělými zdroji vitamínu C. Černý rybíz ho obsahuje dokonce 3x více nežli červený a obsahuje i více rutinu, který zlepšuje cévní stěny. Rybízové bobule obsahují nejvíce kyselin z mnoha druhů ovoce. Jsou i výborným zdrojem vlákniny, železa, vápníku, manganu, zinku, draslíku, provitamínu A, vitamínů B2, B3, B5 a B6.

S čím vám dokáže rybíz pomoci?

  1. Zlepšuje cévní stěny. Je skvělý proti křečovým žilám, hemeroidům a při křehkosti a lámavosti cév.
  2. Jeho šťávy snižují horečku a pomáhají s rekonvalescencí při různých chřipkových onemocněních a nachlazení. 
  3. Díky provitamínu A a obsahu antokyanových barviv zlepšují únavu očí, šeroslepost a celkově mají na zrak pozitivní vliv.
  4. Je také skvělým antioxidantem.
  5. Působí proti artritidě.
  6. Posiluje žaludek.

 

Mražený rybíz FRUWE je pro vás sklizený v zamích, kde jsou podmínky pro jeho pěstování nejvhodnější a je šetrně zamražen, aby vám byl v jakoukoliv sezónu dostupný. Mražený červený rybíz a mražený černý rybíz FRUWE je tou nejlepší volbou!