Aronie - Černý jeřáb

Už jste slyšeli o aronii a jejích zázračných účincích?

Arónie z latinského Aronia melanocarpa je krásně kvetoucí keř s černými plody, který můžete potkat například v parcích nebo na kraji lesů. 

Díky vysokému obsahu mnoha prospěšných látek je vynikajícím pomocníkem v boji s civilizačními chorobami. Má výborné protizánětlivé účinky, látky v něm obsažené pomáhají proti usazování cholesterolu v krvi a vysokému tlaku. 

Aronie obsahuje vysokou hladinu jódu, draslíku a hořčíku. Tyto látky napomáhají normálnímu fungování nervové soustavy a snižují emocionální nerovnováhu.

Díky vysokému obsahu vitaminu C, vápníku, fosforu, rutinu a flavonidů je účinným pomocníkem při různých žilních onemocněních.  

Aronie má velmi odolné bobule, jak proti plísním, škůdcům, tak i ultrafialovému záření a to zřejmě díky anokyanům, které obsahuje více než jiné rostliny. Anokyany jsou flavonidy se silným antioxidačním a protizánětlivým účinkem. Tyto látky už jsou delší dobu v hledáčku vědeckých studií pro svoje prokazatelné účinky proti rokovinnému bujení. 

 

FRUWE nabízí mražené plody této blahodárné rostliny. Mražené plody aronie jsou vynikající jako přísada do džemů, marmelád nebo pro výrobu sirupu. Mražené plody aronie prodáváme očištěné a zbavené stonků.