Antioxidanty a dlouhověkost

Antioxidanty jsou dnes velmi často omýlaným tématem a má to své důvody. Lidé jsou dnes čím dál více vystaveni oxidačnímu stresu, který vzniká ze znečištěného prostředí, stresu, špatného životního stylu, zánětů, infekcí, či přehnané konzumaci léčiv.

Antioxidanty jsou látky vysoce prospěšné lidskému zdraví, které pomáhají chtánít buňky lidského těla před volnými radikály, se kterými se dnes potkáváme na každém kroku. Funkce antioxidantů spočívá v tom, že na sebe dokáží navázat volné radikály a tím předcházet oxidačnímu stresu organismu, který způsobuje jeho předčasné stárnutí. 

Mezi nejůčinnější antioxidanty pařtří:

  • vitamín A
  • vitamín C
  • vitamín E
  • beta-karoten
  • lykopen
  • lutein
  • selen
  • koenzym Q10
  • kyselina alfa-lipoová

Některé antioxidanty si naše tělo dokáže vyrobit samo a jiné jsme schopni získat pouze konzumací zdravé a pestré stravy.

Ovoce a zelenina obsahahuje vysoká množství antioxidantů a proto je jeho konzumace pro lidský organizmus velice přínosná.

Mražené ovoce zamrazujeme šetrnými metodami, které zachovávají téměř všechny zdraví prospěšné látky v takových hodnotách, jako je nalezneme v ovoci čerstvém. Díky tomu, že je naše ovoce zamrazováno v plné zralosti, tak mnohdy obsahuje více antioxidantů než ovoce, které bylo sklizeno nezralé a celtovalo na náš stůl až několik dnů. Některé ovoce (například jablka) je až rok skladováno, než se dostane ke konečnému spotřebiteli. 

Mražené ovoce je navíc vždy ekonomičntější alternativou.