Hrušky

Sklizeň hrušek je nyní v plném proudu. V nabídce mraženého ovoce nemohou chybět ani mražené hrušky, které nachází své využití při přípravě různých kompotů, zavařenin, do koláčů a pro výrobu povidel nebo nápojů. 

Hrušky jsou z pohledu zdraví velmi užitečným zdrojem mnoha vitaminů a minerálních látek. Své přednosti mají především v tom, že:

  • Díky vysokému obsahu vody a vlákniny velmi příznivě ovlivňují zažívání a jsou lehce stravitelné.
  • Vysoký obsah draslíku, vápníku, zinku, mědi a fosforu pro zpevnění cév a při poruchách krevního oběhu.
  • Pomáhají neutralizovat a odvádět z těla těžké kovy.
  • Příznivě ovlivňují krvetvorbu díky vysokému obsahu kyseliny listové.

Své příznivé účinky si v sobě hrušky uchovávají i v podobě zmraženého ovoce.

Zpracování mraženého ovoce pro tyto účely je velmi efektivní. Mražené hrušky máte vždy připravené ke spotřebě bez ohledu na sezónu. Mražené hrušky jsou prakticky hned připravené k dalšímu zpracování. Před zamrazením je ovoce důkladně omyto, zbaveno přebytečné vody a v co nejkratším čase hluboce zamrazeno.